en echte ridder in de klas die de les van de juf of meester overneemt en uitleg komt geven over de Ridders in de Middeleeuwen. Dat wil toch ieder kind?
Met de Schildknapentraining haal je de Middeleeuwen naar school en krijgen de leerlingen een leuke, leerzame en vooral sportieve les.

De kinderen gaan, met behulp van de juf of meester en eventuele hulpouders, pijl en boogschieten, terwijl de ridder de andere helft van de klas instructies geeft tijdens het zwaardvechten. Uiteraard heeft de ridder zijn harnas, helm, maliënkolders en zwaarden meegenomen zodat alle kinderen ook zelf kunnen ervaren hoe het is om echte wapens en harnassen vast te houden of misschien wel aan te trekken.

Nadat de klas gewisseld is en alle kinderen pijl en boog geschoten en zwaard gevochten hebben is het tijd voor het grote ‘gevecht’.

De Kiddybattle

Een tikspel waarbij de leerlingen de strijd aan gaan tegen de leerkracht, hulpouders en de Ridder. Ze krijgen allemaal een nepzwaardje in hun handen, zweren een eed, bepalen hun tactiek en de strijd gaat beginnen.

De Schildknapentraining wordt aangepast aan de belevingswereld van de leerling, zodat deze zeer geschikt is voor alle groepen van de basisschool.

• Voor de schildknapentraining is een buitenruimte nodig van minimaal 20×10 meter. Denk hierbij aan het schoolplein of een grasveldje in de buurt van school.
  • Voor als er geen ruimte buiten beschikbaar is of als bij slecht weer: een grote gymzaal. Mocht deze niet beschikbaar zijn dan kunnen we zwaardvechten in de kleutergymzaal en het boogschieten buiten vanonder een tent.
  • Minimaal 2 begeleiders. Het fijnste is 2 extra hulpouders, zodat de leerkracht de handen vrij heeft om mee te doen en foto’s te maken.

1 uur per klas

€ 295,- voor maximaal 3 klassen. Meerprijs extra klas: € 50,-

Super presentatie, prachtige spellen en heel erg veel plezier voor alle kinderen (zowel onder- als bovenbouw). De schildknapentraining is echt een aanrader!

schildknapentraining