ent u op zoek naar een educatief en bijzonder evenement? Nodig de Ridders uit op school en bezorg de leerlingen, docenten en ouders een onvergetelijke dag! Met het unieke lesconcept Project Camelot beleven de leerlingen de Middeleeuwen van heel dichtbij en leren ze over zwaardvechten, de vaardigheden en gebruiken van ridders en nog veel meer.

Project Camelot

De leerlingen spelen ’s ochtends een spellen circuit bestaande uit 10 onderdelen. Ze worden ingedeeld op leeftijd in groepjes van ongeveer 10 kinderen. We gaan o.a. zwaardvechten, boogschieten, ballengooien, ringsteken op een houten paard en krijgen wapenleer.

Deze spellen zijn de op maat naar het toernooi. Ridders hebben het een en ander uit te vechten en zullen elkaars krachten meten tijdens het zwaardvecht Riddertoernooi. Hierbij kunnen ze wel wat steun gebruiken van extra Ridders. De school zorgt voor twee of vier leerkrachten die tijdens het Middeleeuws Vaardigheden Circuit één of twee gevechten aangeleerd krijgen. De leerkrachten steunen Rode Roderick en Witte Wilhelm. Ridders op School zorgt voor de kleding. De leerkrachten zorgen voor zwarte onderkleding, degelijk schoeisel en een stevige riem.

Nadat de kinderen de door hen gemaakte cadeau’s hebben aangeboden vindt er, onder leiding van onze Spreekstalmeester, een jonkvrouw- en schildknaapverkiezing plaats onder de kinderen. De winnaars van de verkiezing mogen meedoen in het toernooi.

Super presentatie, prachtige spellen en heel erg veel plezier voor alle kinderen (zowel onder- als bovenbouw). Echt een aanrader!

Wat regelen wij?

• Middeleeuws Vaardigheden Circuit met 10 spellen
  • Instructie aan de ouders / vrijwilligers / leerkrachten de de spellen mee begeleiden
  • Schildknapen- en jonkvrouwenverkiezing
  • Riddertoernooi met 2 Ridders, een Schildknaap, de Spreekstalmeester en 4 leerkrachten van school
  • Omheining voor het toernooi
  • Geluidsinstallatie
  • Online opdrachten over de Middeleeuwen waarbij de leerlingen leren over de Middeleeuwen en attributen maken voor het toernooi

Wat regelt school?

Op de dag zelf nemen wij u de regie uit handen, maar als voorbereiding vragen we:

• Het schoolplein of grasveld voor het circuit
  • Per 100 leerlingen 10 groepen te maken
  • 1 ouder/leerkracht op 5 leerlingen die helpen met het circuit
  • De school in te delen in een rood en wit kamp
  • De opdrachten vooraf te maken die in de online-leeromgeving staan

Kosten:  € 1.650,- + € 5,- per kind en reiskosten à € 1,25 per km

Extra opties:

Wanneer u op zoek bent naar een kleinschaliger evenement of juist voorafgaand aan het toernooi meer verdieping wenst, bent u bij Ridders op school ook aan het juiste adres. Wij verzorgen diverse lessen over de Middeleeuwen in de klas of bijvoorbeeld gymzaal. Denk dan aan de Schildknapentraining met Wapenleer, Zwaardvechten en Boogschieten met een van de ridders.
Uiteraard is het ook mogelijk om alleen het Vaardigheden Circuit te doen met de kinderen.

Ook mogelijk:

Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om een Roofvogelshow te boeken. We werken samen met Roofvogels en Uilen uit Fijnaart.