Over Paskal Peemen

Toen ik 21 was studeerde ik voor sportleraar. Niet dat ik gymleraar wilde worden, maar ik wist wel dat ik bewegen heel erg tof vond en daar iets mee wilde doen. Ik kwam in het Land van Ooit terecht waar ik werkte met kinderen in een soort van sprookjesachtige Middeleeuwen. Wat was dat een geweldige tijd.

Lekker bewegen, dat geeft een bak energie!

Helaas hield dat op en later kwam er een leerkracht op mijn pad die vroeg of ik niet eens een project bij hen op school wilde doen. Huttenbouwen met een kamp voor de Witte Ridder en een voor de Rode Ridder en afsluitend een riddertoernooi. Ik zei ja en het schoolproject Camelot was geboren. Het werd een geweldige dag.

Paskal Peemen

De Middeleeuwen beleven

Nu is huttenbouwen niet voor iedere school geschikt en zijn we in plaats daarvan een Middeleeuws Circuit gaan ontwikkelen. Vanuit mijn drijfveer om in beweging te zijn werden het vaardigheden die de meeste kinderen nog niet kennen, maar ze wel lekker in beweging zet. Dit circuit in combinatie met het Riddertoernooi laten de kinderen een volledig dag in de Middeleeuwen beleven.

Later bleek dat er ook scholen zijn die geen behoefte hebben aan zo’n groot project voor de hele school. Doordat er bijvoorbeeld geen ruimte of tijd is. Toen bedacht ik me dat ik de Kinderfeestjes die ik deed nu eens ombouw naar een les op school. En dat is de Schildknapentraining geworden. Een uur knallen met 3 of 4 verschillende klassen achter elkaar. Dat geeft toch een bak energie!!
Om nog meer kinderen kennis te laten maken met de Middeleeuwen heb ik het lesprogramma Ridderkunde ontwikkeld. Dit programma kan ingezet worden bij vervanging van de (vaste) leerkracht bij ziekte of verlof, of als aanvulling op de lessen wereldoriëntatie.

Groeten,
Paskal Peemen – Ridders op School