Het team van Ridders op School

Het team van Ridders op School bestaat uit stoere, dappere, slimme én bekwame ridders, acteurs en docenten. Per project selecteren we de meest geschikte leden; maak hieronder kennis met hen.

Het team van Ridders op School

Roos Exoo

Wat ik het meest bijzondere blijf vinden is dat we de hele school kunnen boeien; de kleuters zijn onder de indruk van onze kostuums en het feit dat er echte ridders op hun school rondlopen, en de groep 8-ers moedigen fanatiek aan tijdens de zwaardgevechten. Zo verbinden we iedereen door ze een gemeenschappelijke herinnering te geven. Het blijft een feest om dit samen te doen.

Bart van Gerwen

Mijn betrokkenheid bij Ridders op School gaat al bijna 30 jaar terug en vind zijn basis in het op verbeeldende wijze meenemen van publiek naar de Middeleeuwen. De samenwerking binnen de groep en de duidelijke plezier overdracht naar schoolkinderen maakt die verbondenheid compleet. Altijd anders, altijd leuk!

Chiel Christiaans

Voor mij is het leukste moment van elk Ridders op School toernooi de opkomst samen met Witte Wilhelm. In de verte horen we alle klassen vertrekken richting het toernooiveld waar ze worden opgewarmd door Rozemarijn. De eerste kennismaking met het publiek en alle leuke cadeaus. Mijn verzameling amuletten groeit  inmiddels de pan uit.

Rene van de Schuur

René van de Schuur

Hallo, ik ben René en ga al heel wat eeuwen mee. Via de Romeinse tijd als gladiator, heb ik vele zijsprongen gemaakt. Veelal theater en entertainment gericht. Wat ben ik blij dat ik nu in de middeleeuwen terecht ben gekomen. Als schavuit Quasi of als ridder, maar altijd bij het te gekke project ridders op school. Niet alleen fantastisch om de blije gezichten van de kinderen te zien, maar juist ook die van de leerkrachten.

Jan van de Berg

Samen met het professionele team van Ridders op school bezorgen wij kinderen een unieke ervaring … een dag terug in de Middeleeuwse tijd. Een dag om nooit te vergeten! Ik geniet steeds weer opnieuw van de lachende gezichten van de kinderen en vind het geweldig de kinderen deze onvergetelijke dag te kunnen bezorgen.

Louis Roeland

Hoewel ik nog niet zolang werkzaam ben bij dit heerlijke team dat al jaren op elkaar ingespeeld is, word ik door het gave concept zo meegezogen in een heerlijke flow dat ik me in hele korte tijd thuis ben gaan voelen.

Dennis de Groot

Theater maken is mijn passie en dat dat op vele verschillende manieren kan laat Ridders op School telkens weer zien. Of je het nu Belevingsonderwijs of verwonderingstheater noemt…. Het is elke keer weer een groot feest.

Peter Palmkoek

‘Wat is een ridder nu zonder paard?’ dacht ik toen Paskal me vroeg of ik met de schoolprojecten van Ridders op School mee wilde doen. Dat kan toch niet? Niets bleek minder waar. Wat was het gaaf om de kinderen zo enthousiast te zien toen ik tijdens het Project Camelot met hun leraar aan het vechten was met stokken. Echt kicken!!