it ervaring weten we dat er ook scholen zijn met beperkte tijd en/of ruimte. Daarvoor is er het Middeleeuws Vaardigheden Circuit. Het spellen circuit duurt 2 uur en kan met de hele school tegelijk gespeeld worden.

In 10 groepen van ongeveer 10 kinderen per groep gaan we boogschieten, kasteelbouwen, wapens bekijken en ook voelen, Kiddybattle, doolhofspel, hoefijzerwerpen, zwaardvechten, ballengooien, bijl werpen (bovenbouw), katapult schieten, rijden op een houten paard, aardappels hakken en het spel ‘Koningen’.

Het is leuk om na de pauze met de hele school een Kiddybattle te spelen. Dit is een ’tikspel’ met nepzwaardjes tussen de leerlingen en de leerkrachten/hulpouders (waarbij de ridder uiteraard met de leerkrachten mee doet).

Middeleeuws Vaardigheden circuit: geschikt voor alle groepen!

Mocht het om meer dan 120  leerlingen gaan en de ruimte is beperkt dan is het ook mogelijk om het circuit 2 x achter elkaar te spelen, zodat iedereen aan bod komt. Geschikt voor groep 1 t/m groep 8.

Is er voldoende ruimte dan kan het Middeleeuws Vaardigheden Circuit 7 x uitgezet worden en kunnen maximaal 800 kinderen tegelijk meedoen.

middeleeuws vaardigheden circuit

Super presentatie, prachtige spellen en heel erg veel plezier voor alle kinderen (zowel onder- als bovenbouw). Echt een aanrader!

Wat regelen wij?

• Middeleeuws Vaardigheden Circuit met 10 spellen, inclusief alle materialen.
  • Instructie aan aan de hulpouders en leerkrachten. Het meest optimaal hierbij is 1 ouder/leerkracht per 5 leerlingen. Het is ook mogelijk om met alleen de leerkrachten het circuit in aangepaste vorm te spelen.

Wat regelt school?

• Het schoolplein of grasveld voor het circuit
  • De leerlingen in te delen in groepen van ongeveer 10 leerlingen
  • 1 ouder/leerkracht op 5 leerlingen die helpen met het circuit

Kosten: € 495,- per circuit (maximaal 120 leerlingen per circuit) + reiskosten à € 0,35 per km

Liever een Ridder op School voor 1 groep? Kies dan voor de Schildknapentraining!

Middeleeuws Vaardigheden Circuit